Hydrolat z kwiatu kocanki 100ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny

Dostawa już od 15 zł
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
ZAMÓW W CIĄGU:
5 godzin 33 minut 39 sekund
a otrzymasz przesyłkę już jutro
Kurier GLS

Opis

HYDROLAT z KOCANKI WŁOSKIEJ - idealne rozwiazanie dla cery naczynkowej
 
Hydrolat z kocanki włoskiej – Helihrysum Italicum, najcenniejszej kosmetycznie odmiany kocanki, otrzymuje się poprzez destylację kwiatów kocanki para wodną.
 
Ma bardzo korzystny wpływ na naczynka, powoduje ich szybkie zanikanie poprzez działanie obkurczające ściany naczyń krwionośnych, przez co szybko stają się niewidoczne.
 
Doskonały także do szybkiego pozbycia się wszelkich siniaków, wybroczyn i krwiaków, powstałych na skutek urazów mechanicznych.
 
w przypadku drobnych zranień szybko, porównywalnie z witaminą K, hamuje krwawienie.
 
Zmniejsza zaczerwienie skóry – polecany w przypadku trądziku różowatego i skóry podrażnionej słońcem czy zabiegami kosmetycznymi. Niweluje opuchnięcia i cienie pod oczami.
 
Ma silne działanie antybakteryjne, łagodzi podrażnienia skóry i zmiany alergiczne. Przeciwdziała starzeniu się skóry.
 
Hydrolat z kocanki ma właściwości silnie regenerujące – przyspiesza gojenie i minimalizuje tworzenie się blizn przez intensyfikację procesu tworzenia się nowych komórek. Wygładza i zmniejsza istniejące już blizny i rozstępy.
 
Ma także właściwości antywirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne.
 
Działanie:
- likwiduje zaczerwienie skóry
- obkurcza ściany naczyń krwionośnych, zmniejszając widoczność „pajączków”
- powoduje szybkie wchłanianie się siniaków i krwiaczków
- działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie
- regeneruje uszkodzenia skóry poprzez stymulacje procesów naprawczych
- zapobiega powstawaniu blizn i zmniejsza widoczność już istniejących
- jako silny antyoksydant ma działanie przeciwstarzeniowe
 
Wskazania:
- do cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym
- po zabiegach kosmetycznych wymagających regeneracji (kwasy, laser, retinoidy, derma roller)
- po zabiegach/urazach w celu uniknięcia powstania blizn
 
Zastosowanie:
- jako samodzielny tonik o działaniu łagodzącym
- dodatek do gotowych kosmetyków
- jako gojący okład na siniaki, podrażnioną skórę, blizny
- kompres łagodzący do zmęczonych czy podrażnionych oczu
 
Skład: Helichrysum Italicum (Immortelle) Flower
 
Zalecane stężenie: 10 - 100%
 
Przechowywanie: w temp. pokojowej do 25°C

Dane techniczne

Domowe SPA Tak
Do Salonu Tak

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl